toateBlogurile.ro

vineri, 21 octombrie 2011

Ma bucur ca l-au ucis pe Gaddafi


Poate ca vederea unui om plin de sange, tarat de rebeli ca sa fie executat fara mila in fata unei multimi frenetice va starneste mila. Sa nu va.

La fel ca si Ceausescu, omul asta pentru ca sa nu piarda puterea a omorat oameni. Cati oameni a omorat Ceausescu la Timisoara cand a dat ordin sa se traga in multime? Nu se stie sigur nici acum, dar se stie ca Elena Ceusescu a ordonat ca zecile de cadavre transportate in Bucuresti sa fie incinerate iar cenusa aruncata la canal, sa se piarda urma. Asta a facut Gaddafi, numai ca lungimea revolutiei libiene i-a permis sa omoare mai multi oameni. Si asta nu il impiedica sa zambeasca atunci cand aparea la televizor.

Cum sa fie lasat in viata cel pentru care viata altora insemna mai putin decat nimic? Cand victimele zac cu miile in gropi uitate cum sa il lasi pe ucigasul lor sa traiasca? Ce fel de dreptate ar fi daca Gaddafi ar fi lasat sa manance, sa rada, sa respire ca rasplata pentru ca i-a omorat?

Rebelii si-au razbunat mortii facand dreptate. In singurul mod care era corect in acest caz.

PS
Am avut dreptate cand am spus ca va fi gasit intr-o gaura betonata, ascunzandu-se sub pamant.
http://giorno24.blogspot.com/2011/04/portret-de-dictator.html

Si intr-adevar o interventie militara a SUA in Libia ar fi fost cea mai umanitara actiune umanitara ever, dar Rusia si China ar fi facut din el un erou. Acum insa adevarata fata a dictaturii a fost aratata lumii intregi si in special libienilor. L-or regreta unii, dar vor ramane destui care sa-l urasca de moarte si sa nu mai vrea dictatura ever.

9 comentarii:

  1. Destul de stupida postarea...

    Sa lauzi o crima si sa o justifici .... mi se pare foarte jalnic! Nato si mercenari asa zis libieni, adica asasinii astuia care se presupune ca era un dictator, au ucis alte mii sau zeci de mii de oameni zice-se pentru a-i proteja. Oare cate sute de mii o sa mai moara acolo? Sa mai pomenesc de milionul de morti din Irak si cati or mai fi murit in Afganistan, Serbia, etc, etc

    Asasinarea lui "exemplara" arata nu barbarismul localnicilor ci al elitelor banchere, carora "dictatorul" nu le-a dat destul (libienii n-aveau TVA, curentul era gratis, benzina era 14 centi, dobanzile la credite erau ZERO, etc ) si in plus mai vroia sa emita o moneda africana din aur, pe care sa o promoveze in schimburile comerciale internationale in special cele petroliere. Asta ar fi ingropat dolarul definitiv.

    M-ai dezamagit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau. E si vina mea ca nu am explicat mai bine sursele si motivatia articolului.

    http://www.guernicamag.com/features/1853/linfield_7_1_10/

    Este vorba de faptul ca in cazul unor atrocitati de genul celei din Rwanda de ex, o "reconciliere" nationala inainte de pedepsirea criminalilor este cumplit de nedreapta. In loc sa traga linie asupra trecutului si sa creeze un teren nou pentru ca sa inceapa viitorul, prelungeste suferinta victimelor.

    Dealtfel si in cazul Romaniei inca ne doare ca Iliescu traieste printre noi, ca nu au fost pedepsiti securistii, criminalii de la revolutie si mineriade.

    Ori Gaddafi si-a folosit armata impotriva propriului popor si a ascuns crimele punct. Indiferent ce vroia sa faca, din clipa in care nu a mai putut sa-si controleze politic poporul s-a transformat din lider in macelar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mai este ceva foarte important care trebuie spus.

    Situatia buna a Libiei nu este ideea exceptionala a lui Gaddafi.

    TOATE tarile arabe petroliere, fie ca vorbim de Emiratele Arabe sau de Arabia Saudita, dau o tona de avantaje cetatenilor lor, si in schimb pastreaza controlul absolut. Nu mai stiu care seic a facut fiecarui cetatean un cadou de cateva mii de dolari cu ocazia sarbatorii nationale. Iranienii platesc benzina extrem de ieftin.

    Aceasta mita e ok. Dar cand indiferent cine ajunge sa foloseasca armata impotriva propriului popor si sa omoare cateva mii de oameni, o limita extrema a fost depasita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este firesc ca tiranii să fie uciși fără formalități, în legitimă apărare (cât timp nu au renunțat irevocabil la putere). Procesul lor trebuie să fie procesul în care ucigașul este achitat, pe baza probelor aduse împotriva mortului.

    RăspundețiȘtergere
  5. l-au ucis ca pe un sobolan. si bine au facut. pacat ca a platit doar cu o singura viata pentru 42 de ani de crime atat la el in tara cat si in restul lumii civilizate. pana sa vina niste boi anonimi sa deplanga "crima" sa ne aducem aminte de toti teroristii pe care acest deseu uman i-a antrenat si sponsorizat si crimele savarsite de acestia. anonimii altfel gandeau daca printre victimele de la Lokerbie, de exemplu, erau ma-sa si tac-su!
    buna postare!

    RăspundețiȘtergere
  6. mersi sareinochi. La un moment dat credeam ca sunt singur in chestia asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca ne-am fi aflat undeva intr-o tara primitiva, bananiera mai ca as mai fi inteles astfel de comentarii barbare si sadice. Dar avand in vedere ca ne consideram intr-o lume "civilizata", europeana nu le pot intelege. Dupa parerea mea, acest gen de comentarii fac trista dovada a nivelului de evolutie al autorilor lor. Sunt sigur ca ei sunt niste oameni instruiti chiar intelectuali, insa cu ceva lasa de dorit.

    In legatura cu cazul Lokerbie doresc numai binele parintilor lui sarenochi. Si il intreb si eu asa ca un anonim "naiv" si preferabil nonviolent: daca "teroristul" libian era vinovat de ce a trebui mituit cu 3 milioane de dolari? http://www.guardian.co.uk/world/2009/oct/02/lockerbie-documents-witness-megrahi

    Si mai intreb cum am facut-o si in alta parte de ce Pol Pot care a asasinat in cele mai cumplite modalitati undeva intre 1700000–2500000 de oameni a fost sustinut de americani si a murit fara a fi casapit in mod primitiv? Asta in timp ce alti lideri, ce-i drept tot nedemocrati dar nu atat de criminali, au fost asasinati fara judecata sau dupa o judecata sumara si apoi imaginile asasinatelor au fost mediatizate in lumea larga, ca sa vada si altii ce vor pati daca vor indrazni sa miste in front dpdv financiar.

    Cam asa sta treaba: cine are tiparnita de bani e "ingeras". Cei care vor sa-i concureze pe money printing masters ori nu vor sa ia hartiute colorate fara valoare cu imprumut de la ei, ca sa plateasaca vesnic dobanda (taxa de protectie) sunt ba teroristi, ba dictatori, ba niste cadavre fara viata.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim
    Legitima apărare e legitimă doar în țările bananiere? Cred că-i țară bananieră tocmai cea în care sunt condamnați cei care încearcă să apere viața lor și pe-a altora.
    P.S. Mă crezi dacă-ți zic că sunt complet împotriva pedepsei cu moartea? :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim

    nu este nevoie sa ne intoarcem la Lockerbie, desi articolul e interesant.

    Este adevarat ca trupele lui Gaddafi omorau rebeli si lasau apoi cadavrele expuse in strada ca sa intimideze? Este adevarat ca in emisiunile televizate si-a indemnat fidelii sa ii ucida fara mila pe rebeli, ca pe niste sobolani, oriunde ii gasesc? Cam cati oameni au fost ucisi la aceste indemnuri?

    Acum ironia sortii i s-a facut exact cu ce a facut el altora. Altora fiind cateva mii de oameni.

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro