toateBlogurile.ro

miercuri, 20 iulie 2011

Postarea zilei: Mastic

mastic says:
"Nu inteleg cum nu va avea un impact economic catastrofal faptul ca bancile europene si americane expuse masiv pe tarile euro falite vor primi doar 30% din ceea ce li se datoreaza. Poate ca bancile au preferat alternativa rostogolirii variantei in care nu primeau nimic, dar asta nu le va impiedica sa-si restructureze la randul lor investitiile, plasamentele, randamentele pe care le ofera fondurilor de pensie, de asigurari, fondurilor de investitie, toate vor face restructurari si vor mai avea si de gat bolovanul de 70% plasamente junk ramase la greci si perspectiva sa se intample prin extensie la fel si in cazul celorlalte tari euro.

Locurile de munca, investitiile celor care isi plasasera investitiile in bancile lovite, tot ce are legatura cu acele banci nu pot fi rostogolite, de fapt au primit o lovitura foarte economica directa. Ceea ce va afecta in jos economia euro si americana foarte direct si palpabil.

Remarc ca agentiile de rating de fapt ne ajuta sa ne protejam, sistemul ar fi continuat cu o falsa salvare si am fi ramas in aer mai departe la o inaltime mult mai mare pana la momentul cand balonul s-ar fi spart oricum, inevitabil."


"Masurile respective de austeritate sunt insuficiente, necesare, evident, pentru a putea relua viata economica pe baze reale, dar pana la urma intelegm incet, incet ca acele datorii nu pot fi platite, iar cei loviti nu sunt doar entitati golanesti ci oameni care platesc produse si servicii, fac investitii, sustin cu bani sistemul, preturile, etc.

Daca le-ai taiat suma ceea uriasa de sprijin pur si simplu sistemul trebuie resetat la alt nivel, preturile sunt altele.

Investitorii sunt deja imprumutati pana peste cap pentru a sustine preturile pe burse, preturile marfurilor, actiunilor, etc. Lipsa lor de bani, semnificativa va duce la cadere, inflatia este doar teoretica, oricat de fara acoperire a fost tiparnita in ultimii ani, lipsa de cash este uriasa. Oricat de mare ni s-a parut ca este lichiditatea vanturata pe piata in ultimii ani acea lichiditate este doar electronica, se baza tocmai pe aceste datorii colosale care, iata, nu pot fi platite integral, mai mult, doar 1/3, 30%. Suntem in aer."

sursa: http://www.biziday.ro/2011/07/13/o-furtuna-intr-un-pahar-cu-apa-nu-mai-era-suficienta/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro