toateBlogurile.ro

duminică, 19 iunie 2011

Cine si-a batut joc de Pasajul Basarab

Pasajul Basarab a inceput cu stirea mediafax din 19 dec 2000

“BUCUREŞTI – Primarul general al Bucureştiului, Traian Băsescu, reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi cei ai Ministerului de Finanţe au semnat, marţi, acordul de finanţare, în valoare de 110 milioane de euro, pentru cinci proiecte edilitare din Capitală.
Finanţarea construcţiei Pasajului Basarab, a parcării subterane din zona Gării de Nord, modernizarea a 65 de tramvaie Tatra, contorizarea individuală a consumului de energie termică a fiecărei scări de bloc şi reabilitarea străzilor vor fi asigurate jumătate de către BEI şi jumătate de la bugetul de stat.”

1. Adrian Nastase si PSD (2000-2004)

Acestia au blocat in Consiliul General timp de 4 ani proiectul, desi imprumutul era acordat. A ajuns Jonathan Scheele sa-i scrie lui Adrian Nastase sa nu mai blocheze proiectul (dec 2002):
"Dragă domnule Prim Ministru, vă scriu ca să-mi exprim îngrijorarea faţă de impasul continuu referitor la împrumutul BEI pentru Municipalitatea Bucureşti, cauzat de disputa între Primarul Băsescu şi majoritatea din Consiliul General. Situaţia este cu atît mai inexplicabilă cu cît acordul de împrumut a fost deja aprobat de Parlament şi am înţeles că liniile de bază ale proiectului au fost anterior aprobate de Consiliul General."

2. Consilierii PSD (2004-2006)

"Nu mai suntem pe vremea lui Ceausescu sa expropriem oamenii", vocifera Ion Stan, consilier PSD.
In replica, viceprimarul Razvan Murgeanu a explicat ca largirea zonei Buzesti-Berzei, precum si construirea Pasajului Basarab sunt vitale. Rezultatul a fost pe dos. Proiectele au fost respinse pentru a doua oara consecutiv, iar Murgeanu a parasit sala, acuzandu-i pe consilieri de lipsa de responsabilitate. "Bucurestiul va fi blocat. Sunt chestiuni de bun-simt pe care consilierii, acesti politicieni, le ignora".

3. Locuitorii din zona

Acestia nu vroiau sa se construiasca in preajma lor, iar Videanu a pierdut alegerile si pentru ca priectele in derulare faceau prea mult praf si galagie.
"Pasajul ne va afecta viata, nu suntem de acord cu amplasarea lui in zona Titulescu, vrem solutii alternative, vrem locuinte in alte cartiere ale Capitalei"

4. Protestatarii care ameninta ca se arunca de pe bloc

"aproximativ 15 persoane care s-au urcat pe acoperişul unui imobil din această zonă pentru a protesta faţă de decizia de demolare a unor locuinţe din zonă şi ameninţă că se aruncă dacă autorităţile refuză să le rezolve problemele locative."

Cine a rezolvat problema: viceprimarul general al Capitalei Ionuţ Popa

5. Judecatorii & Dan Voiculescu (PC, Antene)

Curtea de Apel Bucuresti a declarat in mod aberant pasajul Basarab ca nefiind de utilitate publica. Dar de ce utilitate e dom'le? Privata??? Sentinta a fost data la 17 feb 2009.

Procesul a fost pornit de 2 ONG-uri din buzunarul lui Dan Voiculescu: Centrul de Resurse Juridice şi Fundaţia TERRA Mileniul III

Cine l-a salvat: Emil Boc, dand o hotarare de guvern la 25 feb 2009 prin care l-a declarat de utilitate publica.

Un comentariu:

  1. ca sa se laude gunoiasul de Oparescu cu el (primarul bestial care face totul legal).
    excelenta documentare!

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro