toateBlogurile.ro

vineri, 20 mai 2011

Preafericitul agent de turism Daniel


Saptamana trecuta Biserica-Mama a Ortodoxiei, Preasfanta Biserica de la Ierusalim a rupt comuniunea cu Preasfanta Biserica Ortodoxa Romana, a incetat sa il mai pomeneasca pe Exagerat De Fericitul Daniel (poreclit Ciubotea) si l-a caterisit (degradat de la preot la civil) pe reprezentantul acestuia la Ierusalim.

Cauza rupturii tine de Sfanta Spaga si de Preasfantul Ban, aflat la locul cel mai de cinste in Biserica.



BOR s-a pus sa construiasca o Manastire/Hotel in Ierihon, pe teritoriul Bisericii Ortodoxe a Ierusalimului, cu acordul verbal al Patriarhului Diodor. Acesta a venit in Romania in 1982, era prieten cu Iustinian, cu Teoctist, si a zis "sigur, aveti acordul".

Preafericitul Daniel bucuros s-a pus pe lucru. Au primit donatie niste pamant, au construit manastirea hotel si au infiintat agentia de publicitate Basilica Travel, careia i-au facut publicitate prin Trinitas TV. Insusi Preafericitul Daniel da incredere de pe banner-ul agentiei, ca agent publicitar principal. Pretul ok, numai 670 euro/persoana (+100 euro pt camera single). Circa 4000 de turisti pe an se cazeaza in constructia cu 3 etaje din Ierihon.

Asa arata manastirea-hotel ridicata de preafericitii nostri ( 1 milion de RON a donat statul roman):


Pana aici l-as lauda pentru dinamism si spiritul de initiativa. Dar ce se face el ca uita este ca Biserica nu functioneaza pe principiul modern al libertatii de constiinta, ci pe principiul mafiot al impartirii teritoriilor si spagii. Nu ai voie sa castigi bani de pe teritoriul altuia fara acordul lui.

Biserica Ierusalimului astepta sa primeasca in schimbul incuviintarii scrise o spaga, pentru ca Preafericitul Diodor nu si-a pus niciodata aprobarea verbala in scris pana cand a murit - ori de uituc ori pentru ca era vulpe batrana -. Macar cat profitul manastirii pe primii 5 ani meritau si ei, preasfintii, nu?

Pe cat de usor ii este Preafericitului nostru sa bage in buzunar banii preotilor pe care ii forteaza sa cumpere de la el 120 de litri de vin/an, pe atat de greu ii vine sa dea ceva.

Biserica Ortodoxa a Ierusalimului s-a saturat sa mai astepte ca Preafericitul nostru sa dea spaga Preafericitului lor si au amenintat cu scandal.

Preafericitul Daniel l-a trimis pe Inaltimea Sa Episcopul Ciprian Campineanu sa caute intelegere, dar l-a trimis tot fara Sfanta Spaga, asa ca cei din Ierusalim au rupt legaturile si au incetat sa-l mai pomeneasca in rugaciuni pe Preafericitul Daniel. In raspunsul dat nu au vorbit chiar de cash dar se spunea ca trimisul BOR a adus "doar argumente slabe şi inutile".

Acum Preafericitul Daniel a tinut un Sfant Sinod care sa discute teologie in timp ce el incearca sa se sforteze, impotriva tuturor instinctelor lui firesti, sa DEA bani din buzunarul propriu. Au decis sa mai trimita o noua delegatie la Ierusalim.

PS
Exista si o persoana care a fost sanctionata pentru asta: reprezentantul lui Daniel la Ierusalim, a fost taiat de la impartasanie pana se rezolva problema.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro