toateBlogurile.ro

miercuri, 16 martie 2011

Marea manipulare

Disperarea opozitiei si a televiziunilor mogulilor atinge dimensiuni comice. Ca la fiecare motiune de cenzura indreptata impotriva guvernului Boc, diversiunile opozitiei sunt din ce in ce mai ciudate si mai amuzante in acelasi timp.

Daca asta toamna s-a reusit aducerea la Bucuresti a circa zece mii de sindicalisti in fruntea carora s-a asezat Victor Ponta, iar la ultima am avut parte de un numar de circ terminat destul de tragic pentru saracul angajat al televiziunii publice, astazi totul s-a transformat intr-un mare "fas". Cei 50.000 de manifestanti anuntati s-au transformat ca prin minune in aproximativ 5000 de oameni adusi din toate colturile tarii.

Dar nu de asta vreau sa vorbesc ci despre marele "concurs" anuntat pentru azi de Realitatea TV.

Hai sa vedem cum si mai ales de ce arunca Realitatea TV cu 100.000 de euro.
Mai intai este interesant ce abereaza postul tv si siteul Realitatea:

"Realitatea TV pune miză mare pe opiniile dumneavoastră în ziua în care Guvernul Boc are de înfruntat o nouă moţiune de cenzură în Parlament. Un premiu în valoare de 100.000 de euro pe care îl puteţi câştiga dacă răspundeţi la întrebarea "Care este motivul principal pentru care guvernul Boc trebuie să plece?”."

Hopaaa...primul fragment prima manipulare grosolana. Conform articolului 1 al regulamentului campaniei intrebarea trebuie sa fie cu totul alta si anume:
“Trebuie sa plece Guvernul Boc? De ce?”

Ba mai mult...la articolul nr. 5 al campaniei se spune:
"Telespectatorii trebuie sa raspunda afirmativ sau negativ (DA/NU) la intrebarea Campaniei, argumentandu-si raspunsul, indicand motivele care il sustin."

Pai cum dracu vine asta ca la televizor nu se spune nimic de varianta asta DA/NU pentru a castiga concursul. Adica vorba vine concurs ca de fapt la intrebarea din regulament nu va raspunde nici dracu pentru ca nu are habar nimeni care e de fapt intrebarea regulamentara.

Insa surprizele nu se opresc aici.

Ce mai aflam din asa-zisul regulament?

Art 2 "Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica modul de derulare a campaniei, dreptul de a intrerupe oricand desfasurarea campaniei, precum si dreptul de a modifica si/sau de a schimba si/sau de a completa prezentul regulament oficial, fara ca participantii sa aiba dreptul la despagubiri."

Adica "fraierilor...trimitei voi raspunsuri, facem noi gargara la tembelizor si daca vrea muschiul nostru va dam jumatatea lu` cinci ca premiu.

Art 4 "Campania se desfasoara in data de 16 martie 2011, cu posibilitatea de prelungire, dupa notificarea prealabila a publicului"

sau " in functie de interesele mele de business pot prelungi campania asta pana la alegerile prezidentiale din 2014 si nu dau socoteala nimanui"

Art. 6 "Decizia privind alegerea raspunsului castigator apartine exclusiv echipei editoriale a Emisiunii, respectiv unei comisii de evaluare alcatuite din Cristian Coman, Raluca Damian, Adriana Ionescu si Madalina Dulama.
La stabilirea castigatorului, Comisia de evaluare va avea in vedere criterii precum:
- pertinenta argumentatiei;
- originalitatea raspunsului.
Avand in vedere criteriile de selectie sus-mentionate, precum si faptul ca alegerea raspunsului castigator implica aprecieri de ordin subiectiv din partea membrilor Comisiei, decizia acesteia nu va fi justificata, fiind determinata exclusiv de interesul jurnalistic."


Deci nu exista nici un criteriu de jurizare al raspunsurilor neregulamentare la intrebarea pe care nu o stie nimeni.

Sursa regulamentului:
http://media.realitatea.ro/multimedia/other/201103/regulament-campanie_46943100.pdf

Va dorim mult succes :P

UPDATE: Asa cum am prevazut, a fost o mare cacealma acest concurs. Dovada suprema este reactia fraierilor care in loc sa iasa la mitingul sindicalisto-USL-ist au stat toata ziua si si-au stors creierii sa compuna mesaje de infierare a lui Boc.
Cititi comentariile participantilor aici -> 
http://www.realitatea.net/premiul-de-100-000-de-euro-pus-la-bataie-de-realitatea-tv-a-fost-castigat_814601.html#comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro