toateBlogurile.ro

marți, 29 martie 2011

Marca de apa plata cu bacterii fecale de la Brasov

Acum cateva zile, angajatilor Directiei Sanitar Veterinare Brasov le-a venit o idee utila (Chestie demna de remarcat in sine, pentru ca desi toti angatii statului o freaca la rece, putini se gandesc sa faca ceva util).

"Hai sa ne folosim aparatura din dotare care sta degeaba sa verificam apa plata pe care ne-o trimit furnizorii". Rezultatele i-au trezit de-a binelea - apa plata pe care o serveau in fiecare zi era infectata cu bacterii fecale. Adica continea un supliment de caca, fix in sediul DSV, care se ocupa cu analiza calitatii.

La verificari a rezultat ca totusi nu toate loturile de apa plata ever au avut aceasta problema. Dar odata porniti inspectorii din Brasov au mai facut - complet atipic - o chestie utila pentru populatie. Au descins in supermarketuri si au analizat toate loturile gasite. Sase sortimente de apă plată trebuie retrase de pe piaţă pentru că nu sunt tocmai sigure din punct de vedere bacteriologic.

Insa nu au vrut sa anunte populatia ce marci sunt nesigure, si nici ce marca a continut fecale. De ce mai? Tocmai daca o firma isi ia suturi de la clienti celelalte vor fi mai atente la controlul calitatii.

Presa nu a fost in stare sa afle, pentru ca nu mai exista jurnalism de investigatie. Noroc cu bloggerii din Brasov - apa plata cu fecale din sediul DSV era marca La Fantana. Exact genul de firma care produce apa in cantitati prea industriale pentru ca sa poata garanta calitatea.

Cand aflam celelalte 6 marci de apa plata nesigure, domnilor de la DSV?

2 comentarii:

toateBlogurile.ro