toateBlogurile.ro

marți, 20 martie 2012

Sondaj hilar cu institutul Turambar



de Ribelalu (powered by Sare'n Ochi)


Ieri am avut deosebita plăcere să "stric" rezultatele sondajului efectuat prin telefon de CCSB (institutul de sondare a opiniei publice condus de către Mirel Palada, cunoscut în blogosferă drept Turambar şi patronat de turnătorul cu patalama de la Justiția română Dan FELIX Voiculescu).
Bun... să vă povestesc.
Tocmai ajunsesem de la serviciu acasă şi eram la masa. Începe să sune telefonul fix. Și sună, şi sună, şi eu nimic. Zic (în gând) : "Bă, ori revine ori mă sună pe mobil". Telefonul continuă să sune şi nu stiu ce-mi vine să mă ridic de la masă şi să răspund. La capătul celălalt o voce cristalina: "Bună ziua, reprezint institutul de sondare a opiniei publice CCSB. Doriţi să participaţi la un sondaj de opinie? Vă avertizez că o să dureze cca 15 minute". Mă gândesc: "15 minute... mi se răcește fasolea (sanchi) în farfurie". Dar pentru că era vorba de domnul Mirel Palada, accept. Şi începe tortura (nu neapărat pentru mine cât pentru vocea cristalină de la telefon). Întrebările se succed cu o viteză ameţitoare iar răspunsurile mele sunt şi mai prompte.
Prima întrebare: "Credeţi că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie bună? Raspunsurile sunt: foarte bună, bună, proastă, foarte proastă, extrem de proastă". Întreb: "Domnișoară cine a făcut întrebările astea? Domnul Palada? Răspunsurile nu sunt echilibrate: sunt două variante pozitive si trei negative". Fătuca răspunde: "nu ştiu cine le-a făcut, eu doar le citesc şi notez răspunsurile". "Dar e condus institutul de domnul Palada, nu?". "Nu ştiu cine e domnul Palada", spune fata. Dar in gandul ei, probabil: "Bă al dracu... am sunat undeva la ţara si mă ia ţăranul ăsta la întrebări din start". Ca să rezolv de la început treburile îi spun: "Ţara merge într-o direcţie foarte bună!".

Întrebările continuă cu încrederea în instituţii (de la biserică la pompieri), în personalităţi (le-am dat la "ai noştri" calificativul maxim şi la "ai lor" minim).

Urmează partea cu sursele de informare: "Ziare?" "Da." "Cât?" "10 minute." "Minim o jumătate de oră", zice ea. "Dacă e musai atunci o jumătate de oră", zic şi eu. "Când", zice ea... "dimineaţa sau seara?" "Dimineaţa." "Radio, cât, când, unde și cum - minim o jumătate de ora, internet - la fel, facebook, twitter, hi5, bloguri, televizor șamd."

Îi spun: "Domnişoara, hai să facem o înţelegere... s-a facut prânzul deja cu jumătăţile astea de oră... citim presa dimineaţa şi ne uităm la televizor şi stăm pe feisbuc seara. E ok? Nu de alta, dar o să vă faceţi o impresie greşită despre mine că pierd timpul pe net toată ziua..."

Începe să râdă.

Urmează partea cu ce am prin casă şi îmi mărturiseşte că nu a găsit pe nimeni cu iPad. Îi spun ca e intrebarea pusă prost pentru că iPad îşi ia doar domnul Palada (nu a mai spus că nu ştie cine e), majoritatea poporului muncitor care vrea o tabletă îşi ia o chinezăraie de 7-800 de lei.

Şi ajungem la alegerile locale. Mă întreabă fătuca de aleşii locali şi apoi de Oprescu. Îi spun: "Domnisoară, prefixul format când m-ati sunat este din provincie. Ce treabă am eu cu Oprescu?". "Aşa e chestionarul" - zice ea. Dacă aşa zice, aşa facem. "Proastă impresie am domnişoară... nu o să-l votez niciodată pe domn doctor". Râde.

Trecem mai departe. Băse. Îl scot cel mai tare din parcare pe săracul Dictachior. Bun, cinstit, viziune, politician de clasă şamd.

Dupa 15 minute de tâmpenii gen: "Dintre următorii politicieni (toţi boşii) care credeţi că se sacrifică sau (alta) ajută poporul", ajungem la partea cu alegerile de "săptămâna viitoare": "Dacă săptămâna viitoare vor fi alegeri parlamentare cu cine veţi vota?". Şi îmi înşira o grămadă de partide şi uniuni social-liberale, inclusiv noile partide maghiare.

"Cu altul" - îi spun... "Care altul, ca astea sunt toate". "Mai iese unul acum... Noua Republică". "Nu am auzit", zice ea. "Cum aţi spus că se numeşte?" "Noua Republică. Data viitoare să-l băgaţi în listă că altfel nu vă mai răspund".

Urmează aceeaşi întrebare cu USL-ul spart pe bucăţi si notează iar partidul lui Neamţu, după ce mai verifică o dată denumirea exactă.

Când credeam că s-a terminat şi mă duc să-mi termin fasolea, începe partea cea mai amuzantă: compararea lui MRU cu bicefalii... "Cui credeţi că i se potriveşte denumirea "erou": Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta sau Crin Antonescu?"

O întreb: " Domnişoară, vă place tenisul?" Mirată, răspunde totuşi că întâmplător mai urmăreşte. Îi spun că şi eu, dar niciodata nu l-am văzut pe Federer jucând singur împotriva unui dublu. "După ce obosiți oamenii o jumătate de oră cu tot felul de întrebări îi daţi premierului doar 33% sanse?". O bagă pe-aia din nou că ea doar a primit întrebările și continuă cu încă vreo 10-15 comparaţii între cei trei. Mai reţin una: "Care credeţi că e mai energic (sau ceva gen "se agită") mai mult?". Păi acolo clar pe primul loc era Crin Antonescu, dar în sensul prost. Însă, în sondaj, dacă răspundeam aşa, îl scoteau pe Somnorilă cel mai bun...

98 de comentarii:

  1. De aceea eu nu raspund la sondaje de opinie nici prin telefon, nici pe viu. 15 minute reprezinta o eternitate sa stau de vorba la telefon, si cu o perosoana necunoscuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. nici mie nu'mi place sa raspund la sondaje de opinie

    RăspundețiȘtergere
  3. hahahahah :)) :))) foarte tare :))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)):)) pe bune? nu imi vine sa cred! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. :)):)) pe bune??? multa minte mai trebe la unii

    RăspundețiȘtergere
  6. Am raspuns si eu la un telefon din asta..si pe la 10 minute nu mai aveam semnal la telefon:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am inceput sa nu mai raspund la telefon :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Si mie mi se intampla insa din pacate...ele nu sunt vinovate,sunt platite pentru asa ceva..:(

    RăspundețiȘtergere
  9. Unele sondaje dureaza cam 30 minute...nu accept sa-mi pierd vremea raspunzand la atatea intrebari fara ca sa am un castig ceva...timpul e pretios..stiu ca pentru ele e foarte greu jobul asta si ca sunt obligate sa respecte pasii dar eu prefer sa evit asa ceva...si nu dureaza niciodata doar 15 minute...

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte funny intamplarea...de regula cand zic 15 minute e clar ca depaseste jumatatea de ora...

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca ti ar zice de la inceput ca ai sta peste 30 de min nu ai mai accepta conversatia..

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu as accepta asa ceva desi stiu ca saracele sunt platite la chestionar sau ceva de genul...nu sunt ele de vina ci aia care fac intrebarile alea tampite...

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu imi place sa pierd vremea raspunzand la sondajele de opinie. Nu imi aduc de mancare, iar timpul pierdut il pot folosi pentru a face altceva.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce i drept nu e nici vina lor dar...nici noi nu prea mai avem timp ...

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu nu raspund la sondajele astea...fug cat pot de tare...desi imi e mila de aia saracii dar nu pot sa pierd timpul cu asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  16. Trebuie sa ii intelegem si pe ei...e serviciul lor..

    RăspundețiȘtergere
  17. pe mine tot timpul ma suna pt diferite sondaje de opinie si tot timpul le zic ba k nu sunt aksa ba k mam mutat :D dureaza o vesnicie si au intrebari aiurea.este o strategie de marketing nu am c zice dar pe multi plictisesc lucrurile astea

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu sunt facute cu cap intrebarile...ei au zeci de intrebari acolo, cine ar avea rabdare si timp sa raspunda la atatea?...traim in lumea vitezei, fiecare minut este important!

    RăspundețiȘtergere
  19. Prea multe intrebari...si uneori sunt stupide:|

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu ma satur de ei cateodata mi vine sa le arunc cu ceva..fratilor da m ati intrebat vreodata daca mi e bine?:|

    RăspundețiȘtergere
  21. Sunt foarte multe intrebari si nu dureaza doar 15 minute cum spun ei...de aceea eu evit sa raspund la asemenea sondaje...

    RăspundețiȘtergere
  22. pe mine ma enerveaza grav astia cu sondajele lor

    RăspundețiȘtergere
  23. Dureaza destul, depaseste cu mult cele 15 minute ...

    RăspundețiȘtergere
  24. As vrea uneori sa le ajut pe fetele astea..dar am si eu treaba mea..

    RăspundețiȘtergere
  25. Stiu ca nu e nici vina lor..dar.nici a noastra ca nu avem timp..:)

    RăspundețiȘtergere
  26. Si eu m-am lecuit cu sondajele astea ...le evit pe cat posibil acum...

    RăspundețiȘtergere
  27. eu daca am timp mai vorbesc ca stiu cum e...sa fii la serviciu si sa nu te ajute nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  28. Depinde si de timpul si de starea mea...

    RăspundețiȘtergere
  29. E nasol ca nu iti zic de la inceput ca dureaza o ora..apoi nu mai poti scapa de ele.

    RăspundețiȘtergere
  30. Le zic ca am treaba...numai sa nu ma tina atat de mult la telefon cu niste intrebari stupide..:|

    RăspundețiȘtergere
  31. Ha ha :P Tare articolul . M-am cumintit de cand am primit 3 amenzi in 3 zile consecutive :)))

    RăspundețiȘtergere
  32. Eu le raspund...si stau sa le raspund..totusi e un job.si nici mie nu mi ar placea sa mi se inchida telefonul in nas.mai ales daca stiu ca am nevoie sa vorbesc:)

    RăspundețiȘtergere
  33. Avand in vedere k am posibilitatea de a'mi lua abonament gratis (pt k 50% reducerea de student, si 50 % plateste facultatea..) de ce sa nu profit? asa evit si certurile cu controlorii si restul :) hehe

    RăspundețiȘtergere
  34. si eu primesc mereu telefoane pentru diferite sondaje dar niciodata nu stau sa le raspund lor la toate intrebarile prostesti

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu am foarte mult timp la dispozitie de obicei..

    RăspundețiȘtergere
  36. Sunt stupide intrebarile lor..ma intreb cine le elaboreaza!:

    RăspundețiȘtergere
  37. Ha Ha Ha :D chiar ieri mi'am luat o amenda de'a dreptu stupida.. K imi espirase abonamentu alaltaieri, caz in care lucrez pana seara tz si nu mai era deschis la ghiseul de bilete. si Ieri dimineata, in zona mea nu exista ghiseu de bilete si urma s imi cumpar abonament din centru. si asa mi'am luat amenda :| k m'a prins pana s ajung in centru :))

    RăspundețiȘtergere
  38. Chiar k este un sondaj hilar .. ;)) au inceput sa umble in turme, cu jandarmi si tot tacamu ... offf

    RăspundețiȘtergere
  39. Doamne cata prostie ca sa nu ma exprim mai urat de atat:|

    RăspundețiȘtergere
  40. Un articol foarte bun :) Prostia este in floare in ziua de azi :) Ne asteptam la orice din partea oricui :) Nimic nu ne mai uimeste ;))

    RăspundețiȘtergere
  41. nu suport astfel de sondaje cand ma suna prefer sa le zic orice numai sa nu ma tina 10 ani pentru intrebarile lor prostesti

    RăspundețiȘtergere
  42. Eu evit astfel de telefoane pe cat pot..de obicei e un nr de fix care suna..

    RăspundețiȘtergere
  43. Foarte interesant articolul tau :) Se intampla frecvent in ziua de azi :)

    RăspundețiȘtergere
  44. Imi plac articolele tale si ceea ce povestesti!

    RăspundețiȘtergere
  45. Dupa ce ca te streseaza o mai fac si pe baza politicii..

    RăspundețiȘtergere
  46. Mie nu mi place sa stau la telefon si sa fiu luata la asemenea intrebari..ma streseaza..

    RăspundețiȘtergere
  47. mie nu-mi plac chestiile astea si incerc sa scap de ei cat mai repede posibil ...

    RăspundețiȘtergere
  48. oamenii astia sunt platiti sa si bata joc de timpul nostru!? oare cui ajuta aceste sondaje si cat reflecat ele realitatea? bani aruncati in loc sa fie folositi acolo unde este cu adevarat nevoie de ei!

    RăspundețiȘtergere
  49. merit casino【VIP】best payouts for slots
    merkur slot 제왕카지노 online casino【阅读全文】➤ 카지노사이트 Playtech online casino games, free 【 Merkur Slot Online】⚡ Merkur Slot Online【阅读全文】➤ 메리트카지노총판 Playtech online casino games, free play

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro