toateBlogurile.ro

joi, 26 ianuarie 2012

Popa dat afara de la Vatican pentru ca s-a impotrivit coruptiei

Parintele Vigano nu era o figura foarte cunoscuta. Dar acum numele lui a fost pomenit in toate agentiile mari de presa.

In 2009, cineva a facut greseala ca a pus ca si guvernator al Vaticanului un om cinstit, adica pe Vigano. Dupa numire, monsenior Vigano a descoperit treptat unul din marile mistere a Vaticanului: toate contractele Vaticanului se acordau pe preturi duble decat era normal.

Nefiind idiot, omul nostru a dezlegat repede misteru': exista o retea de nepotism si trafic de influenta care controla ambele capete. El a actionat altfel decat Basescu: in loc sa se bata cu respectivii si sa faca scandal public, el a tacut dar a taiat cu sabia preturile de achizitie.

Cand am aflat ca scena nativitatii din piata Sf Petru ne-a costat 550.000 de euro in 2009, am taiat bugetul cu 200.000 mai putin pentru anul urmator

Intr-un an de actiune a omului, bugetul Vaticanului a trecut pe plus.

Bineinteles, a urmat reactia presei. Renumitul ziar "Il Giornale" a lansat o campanie de presa impotriva ineficientei lui Vigano, care nu face nimic bine. Vigano trebuie sa plece, oricine e mai bun decat Vigano!

(Unii fraieri care cred ca presa e cainele de paza al democratiei. Presa e un caine care pazeste mafioti gen Vantu daca ii dau destula carne.)

Ca urmare a deficientelor semnalate in presa, s-a creat o comisie care sa-i analizeze munca si sa decida daca nu cumva trebuie demis pentru ineficienta. (In mod normal ar fi trebuit sa ramana in functie pana in 2014).

Greseala lui a fost tocmai ca nu a facut scandal la timp. Nu putea spune fix cand era sub acuzare ca ziarul respectiv serveste interesele mafiei care vrea sa ajunga din nou la bugetul statului.

(Apropo, ziaristul Sorin Rosca Stanescu tocmai s-a inscris oficial intr-o gasca care vrea acces la bugetul statului).

In schimb a trimis niste scrisori Papei. In ele, il ruga pe Papa sa il lase guvernator al Vaticanului, sa nu il trimita in alta functie, pentru ca chiar si o promovare ar fi o infrangere. Scrisorile astea au iesit la suprafata acum si l-au facut celebru.

Ce mai face Vigano? Pai a fost demis pentru ineficienta, si promovat la rangul de ambasador in SUA, in octombrie 2011.

sursa:
http://www.reuters.com/article/2012/01/26/us-vatican-corruption-idUSTRE80P1EF20120126

8 comentarii:

  1. mdaaa.. se pare ca coruptia este pe primul loc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Au facut o greseala de l-au pus pe Vigano ca guvernator al Vaticanului :))))) mda...

    RăspundețiȘtergere
  3. ce oameni prosti ca altfel nu ai cum sa-i numesti.oricine e mai bun la conducere decat un om cinstit ca doar asa am fost invatati

    RăspundețiȘtergere
  4. ca de obicei oamenii buni au de suferit si cei corupti o duc bine mersi

    RăspundețiȘtergere
  5. de ce oamenii care vor sa faca bine sunt indepartati si cei corupti castiga mereu??nu mi se pare corect

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand se vorbeste despre bani si putere oamenii cinstiti, bine intetionati sunt exclusi. De ce? Pentru ca au constiinta, pentru ca le pasa, pentru ca pun interesele altora mai presus decat faima personala. Asta este lumea in care traim!

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro