toateBlogurile.ro

miercuri, 4 ianuarie 2012

Chiar nimeni nu vorbeste despre vreme?

Evenimentul anului 2012 pana acum pare a fi confirmarea fara echivoc a incalzirii globale. Avem in ianuarie temperaturi de martie in mare parte din emisfera nordica.

Aceasta ar putea constitui cauza unei secete globale fara precedent.

In Minnesota, SUA, de ex., avem aceleasi temperaturi de martie.

Statiunea meteo de la Polul Sud a inregistrat cea mai mare temperatura de Craciun din istorie in 2011: - 12,3 grade.

Societatile de asigurare din Australia au marit primele de risc in orasele de coasta pentru ca se asteapta la evenimente extreme gen cicloane in urma incalzirii globale.

Exista confirmari stiintifice pentru eliberarea a milioane de metri cubi de metan din solul pana mai ieri inghetat al Siberiei, sol care se incalzeste si el odata cu toata planeta. Metanul poate provoca incalzirea globala mult mai eficient decat dioxidul de carbon, si cel mai alarmant este declansarea unei reactii in cascada: se incalzeste mai mult planeta, se elibereaza mai mult metan din permafrostul siberian, care incalzeste mai mult atmosfera si tot asa.

S-a dat alarma de seceta pentru mai multe state americane. In Romania ar trebui sa se dea, pentru ca raurile sunt aproape seci, dar probabil ca nu se doreste panica.

Poate ca nu stiati, dar noul granar al umanitatii este in mijlocul Stelor Unite, adica exact in regiunile in care se manifesta seceta. Dublati asta cu o seceta globala, de acolo pana in Romania, si va fi o imagine a lui 2012 destul de apocaliptica si fara profetii mayase.

surse:
http://www.startribune.com/weather/blogs/Paul_Douglas_on_Weather.html
http://cimss.ssec.wisc.edu/goes/blog/archives/9445
http://www.adelaidenow.com.au/money/more-extreme-weather-on-australias-radar/story-e6fredkc-1226236365976

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro