toateBlogurile.ro

miercuri, 28 decembrie 2011

Guvernul a zis NU cresterii taxelor locale

La sedinta de ieri seara guvernul Boc a respins cererea inaintata de Asociaţia Comunelor din România, Asociaţia Oraşelor din România şi Asociaţia Municipiilor din România.

Ca urmare, se mentine sistemul actual. Orasele nu vor putea majora taxele locale decat cu maxim 20%, atat cat permite actualul Cod Fiscal. In plus, orice crestere de taxe trebuie anuntata cu 6 luni inainte.

Sedinta de guvern a fost tinuta cu o zi mai repede pentru ca Boc a aflat ca i-a murit tatal in urma unui infarct si a vrut sa rezolve problemele inainte sa plece. Sedinta a durat doar 40 de minute, si imediat dupa sedinta premierul a plecat cu un avion la Cluj.

Cine va suferi cel mai mult? Primariile incompetente si cele care din populism nu au crescut de mult taxele locale. Acestea nu vor creste taxele decat cu 20%, insuficient pentru a ajunge la nivelul real, si vor fi nevoite sa supravietuiasca cu resurse insuficiente. Orasele care au crescut treptat taxele isi vor permite sa le mentina la acelasi nivel.

sursa:
http://www.mediafax.ro/social/sedinta-de-guvern-a-durat-40-de-minute-emil-boc-pleaca-cu-un-avion-spre-cluj-napoca-9102890
http://www.realitatea.net/ialomitianu-taxele-locale-nu-se-modifica-raman-la-nivelul-anului-2011_898964.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro