toateBlogurile.ro

duminică, 23 octombrie 2011

Razboiul de la Realitatea s-a incheiat - Ghita a pierdut

Astazi 23 octombrie la ora 18 oamenii lui Elan Schwartzenberg au recuperat echipamentele de emisie ale Realitatii TV din cortul unde le instalase Ghita. Preluarea s-a efectuat in liniste, fara scandal si fara obisnuita confruntare cu bodyguarzii. Asta dovedeste ca Elan stia foarte bine unde se afla acestea si ce are de facut, iar data de 1 noiembrie a fost avansata pentru a crea confuzie.

La aceasta ora Realitatea lui Elan Schwartzenberg emite pe canalul unde pana acum a emis RTV-ul lui Ghita.

Oi fi folosit eu cuvinte glumete, dar am avut dreptate. Elan a invins. Nici nu a trebuit sa mai astepte pana pe 1.

Ce prevad eu ca se va intampla mai departe?

Ramas fara echipamente, fara marca si fara sediu (Elan nu mai are nevoie de el, acum are sediu propriu si isi permite sa astepte finalul judecatii), Ghita nu va mai pastra ziaristii. Va fi ff usor sa-i dea afara, pentru ca i-a angajat pe o perioada de proba de 90 de zile, timp in care sa vada in ce parte se inclina balanta. Perioada de proba se va incheia cand decide el sa nu mai piarda bani.

Gandirea jenant de simplista pentru niste jurnalisti - ma duc ca imi promite ala cu 25% mai mult - i-a bagat in rahat. Nu au fost in stare sa faca o analiza a situatiei in care se aflau.

In rest asteptam o luuuunga batalie juridica prin care Ghita va incerca sa obtina cat mai mult din despagubirea datorata pentru ruperea contractului de management, iar Elan va sfarsi prin a plati foarte putin.

In alta ordine de idei, Gabriel Bugnar a inchis blogul sau, declarand razboiul terminat. Ultima postare, si o fotografie de la recuperarea echipamentelor, aici:

http://gabrielbugnar.blogspot.com/2011/10/realitatea-tv-fost-recuperata.html

O declaratie a lui Elan de acum doua saptamani:

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/elan-schwartzenberg-n-am-cautat-sa-duc-razboaie-insa-am-mai-multe-ore-de-cazarma-decat-au-a.html

16 comentarii:

  1. UPDATE:
    "Contactat de EVZ, Sebastian Ghiță declară, însă, că se aștepta la această mișcare și că nu poate oferi, momentan, amănunte, căci încearcă să remedieze situația, din punct de vedere tehnic."

    RăspundețiȘtergere
  2. Ori are aparatura de emisie, ori nu o are. Nu se gaseste asa ceva pe toate drumurile. Singurul aspect tehnic dupa care poate umbla este sa o cumpere.

    Si atunci cum a prevazut situatia?

    RăspundețiȘtergere
  3. UPDATE:
    "RTV emite deja pe satelitul Thor 6, cine are antena FocusSat sau Digi daca dati o cautare pentru programele FTA il veti receptiona pe frecventa 12456 V 10600"

    Daca aceasta afirmatie este adevarata, inseamna ca, dupa ce se va negocia cu RDS si celelalte companii de cablu, vom prinde inca o televiziune de stiri...

    Din parte mea e ok, concurenta e fericirea clientilor, dar RTV pierde teren in fata Realitatii cu fiecare zi in care nu e prezenta in casele oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. "12456 V 28000"
    alta versiune de testat

    RăspundețiȘtergere
  5. Batalia s-a dus asta noapte pe frecventa existenta. RTV a reusit sa intre peste Realitatea. Realitatea a intrat peste RTV. SAi tot asa, de vreo 3 ori.

    01.20 Semnalul Realitatea TV a picat. Pe streamingul de pe realitatea.net a scris pentru putin timp ca este vorba de o "revizie tehnica". Dupa circa 15 minute semnalul a revenit dar calitatea acestuia a fost slaba pe tot parcursul serii.

    02.50 RTV (Sebastian Ghita) emite din nou in locul Realitatea TV la operatorul de cablu UPC.

    06.40 Realitatea TV reintra in locul RTV in grila de programe a UPC

    06.50 Mira RTV intra peste Realitatea TV

    06.55 Realitatea TV este din nou in grila

    sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-10507271-povestea-unei-nopti-comice-oferita-realitatea-rtv-cum-impartit-frecventa-minute.htm

    RăspundețiȘtergere
  6. O relatare din tabara lui Ghita - Corina Dragotescu povesteste cum a fost:

    "Decizia lui Chelemen a fost să continuăm oricum, aşa că a intrat Săptămâna de Vreme. Din nefericire, în toată agitaţia, cineva trimisese invitatul acasă, aşa că Nora a trebuit să se descurce cum a putut, deşi era extrem de agitată. După emisiunea ei aveam să inţeleg şi de ce. Toţi cei de la meteo au spus că pleacă, şi aşa au făcut, în ciuda oricăror încercări de a-i convinge să rămână, să nu se ducă într-o aventură fără finanţare. “Noi mergem cu brandul”, au spus. S-au îmbrăcat şi au plecat. Era ora 19.30.
    ...
    Încet, incet, au apărut şi alţi oameni în redacţie. Şi am început să ne dăm seama de proporţiile exodului. Roxana Niculescu Costei şi Letiţia Zaharia m-au întrebat dacă ştiu să mă machiez singură. Fetele de la machiaj plecaseră toate, cu produsele în geantă.
    ...
    Următorul şoc avea să ne încerce creativitatea, deşi între timp venise şi Cătălin Popa, iar echipa era completă, la nivel de coordonare. Coordonează daca ai pe cine! Regia de emisie din hală s-a golit. Într-o stare de surescitare totală, colegii de la tehnic, în marea lor majoritate, şi-au luat hainele şi au plecat."

    Adica sefii au ramas fara subordonati :) Na, faceti voi televiziune, smecherilor.

    Ceva in schimb interesant:
    "După emisiune ne-am întâlnit cu Sebi Ghiţă. L-am întrebat cât va ţine televiziunea asta nouă. Mi-a raspuns “20 de ani. Am 33 de ani şi cel puţin până la 53 vreau să o ţin”.

    RăspundețiȘtergere
  7. sursa aici:
    http://impactnews.ro/News/Realitatea-rupt%C4%83-%C3%AEn-dou%C4%83,-%C3%AEn-direct-58460

    RăspundețiȘtergere
  8. "Aproximativ zece birouri din Casa Presei ale Realitatea Media au fost sparte în această noapte, după ce postul s-a mutat în clădirea Willbrook. “Este vorba de birouri de contabilitate și de biroul juridic“, a declarat pentru paginademedia.ro Sorin Enache, director general Realitatea Media.

    “Șase uși au fost forțate. Într-unul au găsit chei, cu care au deschis celelalte birouri“, spune Enache.
    Ce s-a furat? “Documente contabile și juridice“, spune Enache.

    Poliția face acum cercetări la birorurile din Casa Presei.

    Birourile au avut pază? Cum au trecut de pază?

    “Era pază la poartă. Ei ar trebui întrebați ce s-a întâmplat. Este firma de pază angajată de Asesoft. Este curios, pentru că primul birou este chiar la un metru de pază“, a declarat Sorin Enache.

    sursa:
    http://www.paginademedia.ro/2011/10/marea-schisma-s-a-produs-realitatea-tv-a-inceput-sa-emita-din-studiourile-de-la-willbrook/

    RăspundețiȘtergere
  9. Elan si-a anuntat victoria si modul in care il va trata pe invins, intr-o conferinta de presa:

    "Cred că prizonierii nu se împuşcă. Îi ofer şansa de a se reabilita. Îl rog să-şi ceară scuze echipei şi dacă ei îl iartă, cine sunt eu să fac altfel."

    Dar ar vrea ca acesta sa se umileasca putin ca pret al pacii:
    "Aş mai vrea să aibă curaj să spună în faţa presei că a venit la mine şi mi-a spus aproape plângând că nu mai face faţă"

    A mai afirmat ca Ghita nu are puterea financiara de a duce RTV:
    "Aş vrea să se uite în ochii mei şi să spună că are finanţare pe următorii douzeci de ani. Nu a plătit nici măcar satelitul, care este vital într-o televiziune."

    Despre spargerea fostului sediu al Realitatea TV, de la Piaţa Presei

    "Cum se poate da o spargere într-un sediu unde sunt toate televiziunile, toate ziarele, un imobil al statului, păzit cu bodyguarzi proprii?
    Dai o spargere, pleci cu două dube cu acte şi cu ştampile."

    RăspundețiȘtergere
  10. sursa:
    http://www.adevarul.ro/financiar/LIVE_TEXT-_Elan_Schwartzenberg_despre_viitorul_Realitatii_0_578342398.html

    RăspundețiȘtergere
  11. vezi ca te-am preluat
    http://sareinochi.com/2011/10/24/corina-dragotescu-s-a-machiat-singura-apoi-l-a-smacuit-si-pe-striblea/

    RăspundețiȘtergere
  12. Realitatea Media a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), printr-o adresă transmisă luni, să interzică funcţionarea postului RTV.

    "având în vedere utilizarea mărcii RTV care este similară celei deţinute de Realitatea Media şi care este prin urmare aptă să creeze o gravă confuzie în rândul publicului telespectator, aspect care, în virtutea misiunii CNA, impune intervenţia de urgenţă a acestei instituţii pentru stoparea acestei încălcări flagrante a legii"

    La şedinţa CNA participă Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea TV, dar şi Sebastian Ghiţă, însoţiţi de mai mulţi avocaţi.

    sursa:http://www.cotidianul.ro/realitatea-media-cere-cna-sa-interzica-functionarea-rtv-ului-lui-sebastian-ghita-161830/

    RăspundețiȘtergere
  13. Ziarista: "...., de la Realitatea"
    Basescu: "Care? Că voi înţeleg că sunteţi două"
    Z: "De la Realitatea TV"
    B: "Cu cât mai multe televiziuni, cu atât mai bine".

    RăspundețiȘtergere
  14. MORTALA discutia de la CNA:

    Ghita: "Am depus toate documentele care sa va permita sa vedeti noua structura a actionariatului, cu toate ca este o chestiune pe care o facem doar in urma cererilor repetate ale dumneavoastra. Termenul in care noi stiam ca trebuie sa depunem aceste documente stiu ca era de 30 de zile."

    Elan: "Soferul lui Sebastian Ghita este acum proprietarul in acte al firmei - dl. Tronaru. Domnul care acum sta jos la masina."

    sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-10518767-live-text-cna-sebastian-ghita-elan-schwartzenberg-dau-explicatii-pentru-ruptura-rtv-realitatea.htm

    RăspundețiȘtergere
  15. CNA i-a amendat pe amandoi:
    Realitatea 10.000 pt schimbare neautorizata de studio
    RTV 20.000 pt emisie de studio neautorizata

    in schimb Realitatea va fi ok de acum inainte cu studioul de la Wil, pe cand RTV nu a intrat inca in legalitate. Mai exista un RTV de provincie, cu marca inregistrata la OSIM.

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro