toateBlogurile.ro

duminică, 17 iulie 2011

Mihai Giurgea: Statele de dreapta - taxe mici, dar pedepse imense

"Dani, e o mare diferenta intre adunarea banilor la stat prin amenzi mari si adunarea prin taxe mari. Care e diferenta? simplu: taxele ti le ia doar pentru ca esti cetatean si ai ghinionul sa te nasti in tara respectiva. Amenda ti-o iei doar daca ai incalcat o lege. Amenda e o pedeapsa – tine de decizia ta. Taxa e o “amenda” permanenta – tine doar de decizia statului.

Guvernele socialiste au taxe mari, dar pedepse mici (pentru ca promoveaza “mila si iertarea” fata de cei care gresesc). Guvernele de dreapta iau taxe mici, dar pedepsele sunt imense si merg pana la pedeapsa totala: pedeapsa cu moartea.

Statul socialist da o gramada de legi pe care le incalca toata lumea, fara frica (chiar si membrii guvernului). Statul minimal are foarte putine legi, dar daca le incalci, esti terminat.
Statul socialist merge cu tine la mica intelegere (hai ca oameni suntem…mai dai tu, mai las eu…toti avem slabiciunile noastre, hehehe…). Statul de dreapta isi omoara si mama si tatal, daca i-au gresit."

Discutia a pornit de la noile legi de circulatie din Ungaria: amenda de 1200 euro pentru depasirea vitezei legale de 130 km/h. Si daca nu ai banii astia la tine, confiscarea masinii pe loc, pana platesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro