toateBlogurile.ro

miercuri, 27 aprilie 2011

Judecatoarea Elena Turcu a fost eliberata

Deci s-a decis: judecatorii din Romania sunt deasupra Legii.

Asa au decis judecatorii Instantei Supreme cand au declarat-o nevinovata pe judecatoarea Elena Turcu, Sefa Sectiei Urmariri Penale de la Tribunalul Dambovita.



Pentru ce era judecata?

Acum 4 ani, o masina intrata pe contrasens era sa omoare un baiat pe un scuter, care a scapat cu viata urcandu-se pe trotuar. Un echipaj de Politie, nestiind ca la volan se afla o persoana din cercuri atat de inalte incat avea dreptul sa faca asta nepedepsita, au facut greseala sa o opreasca. La volan era o femeie care nu a vrut sa i se faca testul de alcoolemie. Mai precis si-a pus fiola la gura si apoi s-a razgandit, spunand ca nu poate sa sufle. Impreuna cu ei era o echipa de televiziune in cautare de stiri cu accidente, care a filmat tot.

A dat in schimb un telefon, in fata camerelor de filmat, Presedintelui Tribunalului, asta ca sa aflam cu totii ca in Romania traficul de influenta poate fi facut si la televizor, daca esti suficient de sus in Retea nu risti mah nimic, ce esti fraier? In final, testul cu prelevare de sange s-a facut, a avut o alcoolemie de 1 la mie.

I-a tratat cu un dispret nemarginit si pe cei pe care era sa ii calce, fata de ea aia nu erau decat praf.



In urma scandalului, Elena Turcu a decis ca mai bine se pensioneaza si ia o pensie babana fara sa faca nimic. Basescu a refuzat-o pentru un motiv foarte firesc: nu poti sa primesti lunar suma aia babana decat daca ai 25 de ani in magistratura, iar ea avea doar 21. Daca vroia sa plece putea sa-si dea demisia, ceea ce desigur ca n-avea chef.

Atunci ce si-a zis: ma fac (si) avocat! Ce conteaza ca este o incompatibilitate crasa, ca cf legii nu poti fi si judecator si avocat. Asa ca decanul baroului Dambovita i-a solutionat cererea direct, nu asa cum prevede legea (discutarea si aprobarea ei de catre Consiliu). Inca odata Elena Turcu vs. Lege, si Elena Turcu castiga.

Acum in 2011 s-a finalizat procesul. Dupa 4 ani, ca atata dureaza la Romanica asa ceva. Cel mai importanti judecatori din Romania, de la Curtea Suprema de Justitie, au decis. Ea a pretins ca politistii au inlocuit proba ei de sange cu o alta, judecatorii au decis ca trusa folosita nu era regulamentara (Ministerul de Interne schimbase echipamentul dar noile truse nu ajunsesera inca in toata tara), si toti judecatorii implicati in povestea asta au plecat acasa fericiti.

Ne-am obisnuit ca judecatorii lasa infractorii sa scape. Am fost rasfatati insa in ultima vreme cu o multime de arestari din partea organelor de urmarire penala si a Politiei, dar nu va faceti iluzii: nu misca decat institutiile inventate sau inviorate de Basescu si Monica Macovei, cum ar fi DNA. Procurorii insa nu s-au schimbat: nu au facut recurs in cazul deciziei Curtii Supreme de Justitie.

PS.
Daca nu ati devenit invulnerabil prin asocierea la varf cu mafia USL-ista, nu incercati asa ceva acasa. Dumneavoatra fiind un simplu fraier cetatean obisnuit nu aveti aceleasi drepturi ca doamna Costiniu Turcu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro