toateBlogurile.ro

sâmbătă, 19 martie 2011

Gunoiul cotidian patronat de Nistorescu

Ziarul Cotidianul a fost infiintat in anul 1991 de catre Ion Ratiu, fiind pe toata perioada existentei lui tiparite unul dintre bastioanele libertatii de expresie si a luptei impotriva extremismului de orice fel.
Dupa moartea lui Ion Ratiu, ziarul a intrat intr-un declun fiind achizitionat de catre Academia Catavencu, saptamanal care pe vremea aia era unul dintre brandurile media de succes datorita independentei si echidisatntei aratate.
Odata cu achizitionarea Academiei Catavencu si implicit a Cotidianului de catre trustul Realitatea patronat de catre SO Vantu, s-a produs si o schimbare de 180 de grade a politicii editoriale ale celor doua ziare, schimbare ce a dus pana la urma la falimentarea Cotidianului. Totusi, deoarece domeniile de internet in Romania sunt achizitionate "pe viata", domeniul www.cotidianul.ro a fost "preluat gratuit" in 2009 (legea interzice vanzarea lor...detalii pe rotld.ro) de catre Cornel Nistorescu, Cotidianul.ro existand in continuare numai pe internet.

Format la scoala de jurnalism a ziarului Scanteia Tineretului, perfectionat la Flacara sub atenta indrumare a lui Adrian Paunescu, dupa revolutie Nistorescu s-a lansat in afacerile media, impreuna cu Ion Carstoiu, colegul lui de la Scanteia Tineretului, si Mihai Carciog, infiintand trustul Expres (editorul revistei Expres si a ziarului Evenimentul Zilei), trust care a adus pentru prima data pe piata media din Romania "senzationalul". Celebra a ramas pana in ziua de azi gaina care a nascut pui vii.
In acea perioada ziarul Evenimentul Zilei, condus efectiv totusi de catre Ion Cristoiu, ajunsese la niste tiraje, si implicit la un succes financiar, la care cotidienele de azi nici macar nu viseaza.
Dupa demisia lui Cristoiu, Evenimetul Zilei a fost condus efectiv de catre Nistorescu, perioada care a insemnat inceputul sfarsitului acestui ziar de mare succes, ziar care a fost vandut in cele din urma, aproape falimentar, trustului de presa elevetian Ringier care pentru a-l salva, l-a rebranduit.

Sa revenim la Cotidianul.ro.
Dupa preluarea lui de catre Nistorescu, acest site s-a remarcat prin atacurile deosebit de dure si de cele mai multe ori, fara nici un pic de dovezi, impotriva presedintelui , guvernului sau a personalitatilor care nu sustin gruparea politico-mafiota compusa din PSD-PNL-PC si trusturile de presa Realitatea si Intact.

"Articolele" postate de cele mai multe ori sub diferite pseudonime ale unor anonimi inculti (de exemplu chiar azi a aparut articolul asta "Femeile liberale îşi alege sâmbătă un nou preşedinte") sunt caracterizate de atacuri dure la persoana, manifestari rasiste si xenofobe, santajuri ordinare precum si de tolerarea unor comentarii la fel, incalcand atat legile tarii cat si asa-zisele "principii" care guverneaza fituica on line:

"Cotidianul.ro militeaza pentru exprimare civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare."

Un astfel de articol a fost publicat chiar ieri, in care profesorul Vladimir Tismaneanu este atacat de o neica nimenea, aducand argumente ce nu se intalnesc nici macar pe marginea santului sau la birtul din colt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro