toateBlogurile.ro

duminică, 20 martie 2011

Cum isi linge degetele de miere Adrian Severin la Bruxelles

O stire recenta venita tocmai de peste Canalul Manecii ne arata din nou, pentru a nu stiu cata oara, ce fel de politicieni avem. Numai ca de data asta va fi mai greu de musumalizat deoarece faptele s-au intamplat in Parlamentul European de la Bruxelles.

Comform Sunday Thames, o echipa de reporteri sub acoperire au oferit sume de pana la 100.000 de euro unor europarlamentari in schimbul unor amendamente la diferite proiecte de legi, a caror adoptare ar putea-o obtine acestia.

Printre cei trei europarlamentari care "au pus botul" se numara si eurodeputatul roman, din partea PSD, domnul Adrian Severin.



Englezii au lucrat ca la carte iar parlamentarii au fost si fiilmati:





Poate ca multi vor spune "Bun... poate nu si-a dat seama de implicatiile faptelor sale". Acest argument nu sta in picioare deorarece domnul Severin este unul dintre putinii parlamentari care sunt pe pozitii inca din decembrie 1990.
Cv-ul dumnealui este de-a dreptul impresionant:
  •  deputat la alegerile din 1990, 1992, 1996, 2000 si 2004
  •  europarlamentar incepand cu 2007
  • fost vice-prim ministru
  • fost ministru de externe
  • profesor de drept (!!!!)
  • fost presedinte al Adunarii Parlamentare al OSCE
  • membru al mai multor Curti Internationale de arbitraj
  • fost raportor al ONU pentru drepturile omului etc etc
Din cate se vede activitatea domnului Severin este impresionanta si probabil si cunostintele dumnealui si relatiile facute in acesti 20 de ani sunt la fel.

Totusi, de ce nu ne mira ca dumnealui, ditamai omul politic, platit la Bruxelles cu aproximativ 6000 de euro pe luna, la care se adauga diferite indemnizatii plus o suma forfetara de 18.000 de euro pentru plata cheltuielilor cabinetului sau parlamentar, a solicitat printr-un mail falsilor lobbysti suma de 12.000 euro? Simplu...pentru ca este politician roman.
In acest mail, domnul Severin afirma

"Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp"

Deci nu ca asta este interesul Europei, ci ca asa vor muschii "investitorilor"

Probabil, din cauze similare, domnul Severin incepuse anul trecut o campanie de discreditare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Se stia cu musca pe caciula.

 In august anul trecut domnul Severin acuza de coruptie chiar Agentia care se ocupa de verificarea averilor demnitarilor:

"Această Agenţie nu numai că nu a combătut corupţia, dar este ea însăşi coruptă. Avem serioase îndoieli în legătură cu licitaţiile pe care această agenţie le-a organizat, pentru a se dota cu diferite lucruri necesare ei, chipurile. Avem serioase dubii în legătură cu corectitudinea angajărilor, fenomenele de nepotism sunt destul de evidente în cadrul acestei agenţii, care trebuie să apere integritatea morală şi nu să o submineze" 

Sa speram ca ANI, pentru a-i demonstra domnului Severin ca este o institutie serioasa si utila poprului roman, se va autosesiza si va face o investigatie "la sange" a domnului europarlamentar.
Pentru ca la Bruxelles nu avem indoiala ca spusele vicepreşedintei Parlamentului European, Diana Wallis,  "Acest lucru trebuie să facă obiectul unei anchete aprofundate"  se vor adeveri.

UPDATE: 
Europarlamentarul austriac Strasser, unul dintre cei trei europarlamentari acuzati de Sunday Times, SI-A ANUNTAT RETARGEREA IMEDIATA DIN POLITICA!!!!!!! 

Credeti ca la fel va proceda si Adrian Severin? :)) 
Va inselati amarnic... Adrian Severin  a declarat ca a cerut presedintelui PE sa ia in calcul "masuri penale" fata de ziaristii de la Sunday Times si ca discuta cu firme de avocatura pentru deschiderea unei actiunii de defaimare in Marea Britanie.   

(La fel cum a procedat senatorul Rusanu cu Nasul, trimitand reclamatie la CNA in numele Senatului Romaniei, desi era vorba de afacerile doamnei Rusanu)

UPDATE 2. Adrian Severin s-a autosuspendat din conducerea PSD.
(Probabil in urma unei discutii cu Ponta care l-a luat la suturi si nu i-a dat de ales)

4 comentarii:

  1. Europarlamentarul austriac si-a dat deja demisia. Astia chiar au obraz. Pun pariu ca Severin nici nu si-a pus problema de demisie. E o inscenare, ce dracu! Asa-i cand rusinea de nu trece de soricul obrazului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce gluma buna :))
    Adrian Severin a declarat ca a cerut presedintelui PE sa ia in calcul "masuri penale" fata de ziaristii de la Sunday Times si ca discuta cu firme de avocatura pentru deschiderea unei actiunii de defaimare in Marea Britanie.

    RăspundețiȘtergere
  3. asta-i din manualul bunului pesedist: esti prins cu pantalonii in vine, ii ridici si negi totul. de sters te stergi mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  4. nici cu trei pungi de Ariel nu mai ies astia la culoare

    RăspundețiȘtergere

toateBlogurile.ro