toateBlogurile.ro

joi, 10 martie 2011

Asta-i soarta noastra, a presedintilor :(

Pe vremea lui nea Nicu circula un banc:
"Doi presedinti de CAP stateau de vorba:
- Ai vazut ma? L-au impuscat pe Kennedy...
- Ce sa-i faci ma...asta e soarta noastra, a presedintilor"

In Romania tot romanul vrea sa fie presedinte. Fie ca e presedintele tarii, fie ca e al unei asociatii de locatari, cu greu vrea sa renunte la o functie.

Ultimul pe lista celor care si-au dat cu poxipol pe scaun este Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box.



O stire minuscula, pe fluxurile agentiilor de presa anunta urmatoarea stire:
"Federatia Internationala de Box (AIBA) a informat, in cursul zilei de joi, ca a suspendat provizoriu Federatia Romana de Box din toate competitiile internationale. Nemultumirea forului mondial este legata de faptul ca "FRB a tot amanat alegerile pentru inlocuirea lui Rudel Obreja", presedintele suspendat de catre AIBA, iar in cele din urma tot Obreja a fost instalat in fruntea boxului romanesc".

Pentru cei care nu stiu Rudel Obreja a fost suspendat de catre AIBA (forul modial al boxului amator) pentru o perioada record de 3 ani si jumatate, ulterior redusa la 2 ani pentru "tentativa de corupere a arbitrilor" la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. In urma acestor evenimente, Obreja a fost suspendat de catre AIBA din functia de presedinte al FRB.
Ce a facut Rudel al nostru? Si-a vazut linistit de treburi si de afacerile banoase din lumea boxului. Drept urmare AIBA i-a dat o noua suspendare, de data asta una de 11 ani, redusa ulterior la 5. Aceasta suspendare de 5 ani se adauga celei de 2 ani rezultand ca Rudel Obreja trebuie sa stea pe tusa 7 ani. In afara de aceasta suspendare AIBA a dispus organizarea de alegeri pentru inlocuirea lui Rudel Obreja de la carma FRB.
In data de 27 octombrie 2010, alegerile organizate de FRB pentru inlocuirea lui Rudel Obreja au fost "castigate" de Rudel Obreja.
Dand dovada de o netarmurita rabdare, AIBA a dat un termen de 2 luni pentru organizarea de noi alegeri. Astazi AIBA a dat urmatorul comunicat:

"La data de 2 decembrie 2010, AIBA a acordat Federatiei Romane de Box inca doua luni pentru organizarea alegerilor. Totusi alegerile nu au avut loc, iar domnul Obreja continua sa fie presedintele Federatiei Romane de Box, in ciuda suspendarii sale pe termen lung. Astfel, Biroul Comitetului Executiv al AIBA a suspendat temporar Federatia Romana de Box din toate competitiile, ceea ce inseamna ca niciun boxer, antrenor sau oficial nu e autorizat sa ia parte la actiunile AIBA, iar Federatia Romana de Box nu este autorizata sa gazduiasca competitii continentale sau internationale de box pana la alegerea unui nou presedinte, iar o decizie a Comisiei de Disciplina este luata. Suspendarea este cu efect imediat"

Partea buna este ca aceasta suspendare nu are aproape nici un efect, deoarece sub carmuirea domnului Obreja, boxul amator romanesc a disparut din elita internationala, desi in urma cu un deceniu pugilistii romani amatori cucereau medalii si titluri la fiecare competitie de anvergura. Performantele fratilor Siminon, ale lui Vastag, Doroftei, Crinu Olteanu, Viorel Simion, Vasile Nistor, Diaconu, Bute(ca amatori) cu greu vor putea fi egalate in viitor.

In timpul asta, ca orice roman ajuns pe o functie, ce face domnul Obreja?
In primul rand se pisa pe AIBA si pe deciziile ei.
In al doilea rand se da victima a abuzurilor AIBA
In al treilea rand ameninta cu TAS-ul, desi TAS a confirmat o data suspendarea.

Singurii nevinovati sunt sportivii romani, asa putini cati au ramas, care datorita unui profitor, a unui manager incapabil si nu in ultimul rand a unui nesimtit vor fi nevoiti sa se uite la televizor la competitiile internationale, desi Jocurile Olimpice si mai ales turneele de calificare se apropie cu pasi repezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateBlogurile.ro